Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com.

Pocketer i massevis

13839404244

Comments

 • edited September 2020
  Prøvde å søke litt på nett for å se om det var planer om flere "Donald Pocket Presenterer" etter Spookyzone. Fant ikke ut av det, men fant tilfeldigvis denne oversikten over spesialpocketer som utgis i Tyskland denne høsten:
  https://www.egmont.de/wp-content/uploads/DS-WEB_EEM_VORSCHAU_H2020.pdf

  Skulle ønske norske Egmont laget en tilsvarende oversikt da det ikke er så lett å holde styr på alle de ulike pocket-bøkene
 • Ja, tyskerne er gode på slik informasjon. Pocketene har jo også en egen hjemmeside:https://lustiges-taschenbuch.de
 • Leste akkurat på minetegneserier.no at årets halloween-pocket er i salg denne uken: Huttemegtu.
 • Så denne i butikken i dag... er en stund siden jeg kjøpte slike temapockets sist, men inneholder de fremdeles info om hvor "deler av innholdet" tidligere er utgitt? Sto ikke noe sånt i denne, og ingen av historiene så kjent ut basert på en kjapp titt, så kan det være at alt innholdet er nytt i Norge?
 • Halloween-pocketene (og tilsvarende utgivelser som sommerpocketene) inneholder alltid nytt materiale. De er ikke en del av Temapocketene.
 • Aha.
  Uff, er masse utgivelser å holde styr på nå.
 • Det er det virkelig. ;)
 • Etter at Carl Barks Utvalgte: Heldige Donald kom ut, fikk Egmont en del reaksjoner på både pocketstørrelse og trykkekvalitet. De lovet forbedring i neste bok, som skulle være Toner fra Andeby. Denne har jeg ikke sett i butikk. Mulig endring av format har medført endring i rekkefølge på bøkene. Carl Barks Viktige Oppfinnelser er nå mulig å bestille fra serie.no nå til 139 kr. På bokklubbene.no ligger den til 87 hvor det antydes at vanlig pris er 99 kr. Vil kanskje tro at bedre kvalitet på selve boken har gjort Viktige Oppfinnelser en del dyrere samtidig som ikke alle nettbutikker har fått dette med seg og justert prisene. På egmontlitor ser det ut til at det planlegges veldig mange bøker i denne serien.
 • Jeg har sett andre bok i butikken. Trykkvaliteten er dessverre ikke forbedret i det hele tatt -- pikselert trykk på samtlige sider etter hva jeg kunne se. Det er helt utrolig at landets største tegneserieforlag er så inkompetente på noe så grunnleggende.
 • For et par år siden leste jeg Hagbart Fisens Internatskole for min datter som forresten snart fyller syv år. Senere kjøpte jeg En Ulykkesfugls bekjennelser som foreløpig er ulest. I dag på bokklubbene.no oppdaget jeg enda en ny pocket med fokus på en ung Donald:https://www.bokklubben.no/skjoennlitteratur-for-barn-og-ungdom-og-sanne-historier/unge-donald-duck-fantom-og-fjoerfe-walt-disney-company/produkt.do?produktId=25613062. Den er ført opp med utgivelse 19. februar og koster ca 150 kr full pris.

  Uken etter kommer Andepocketen med fokus på Hakkespettene. Tror verken Unge Donald eller Andepocketen er tilgjengelig på serie.no foreløpig. Samtidig ser det ut til at de er eneste som har Duckifiserte Filmperler.

  Jeg har foreløpig ikke sett noe info om det blir flere Fargesmell-pocketer. Foreløpig siste utgivelse er Regnbuens Harmoni som kom i høst.

  Når man ser på det totalt store antall pocketer, ergrer jeg meg fremdeles over at Mikke i Storbyen ble kansellert. Egmont kunne tålt et lite tap på denne utgivelsen:-) I januar dumpet serie.no prisen på en del temapocket som jeg allerede hadde kjøpt.

 • Det er utrolig trist at pocketen "Mikke i storbyen" (aka Mickey Mouse Mystery Magazine) ikke ble utgitt på norsk. Det kunne diskutabelt ha blitt fjorårets største Disney-utgivelse i Norge. Personlig er jeg ikke så sikker på om den hadde gått med tap heller. Tror det er en del norske lesere som kunne vært nysgjerrige på denne mørke og hardkokte PKNA-varianten av Mikkes eventyr.
 • Jeg leser litt til og fra i Fargesmell-pocketen Regnbuens Harmoni. Den inneholder en historie med Super-Langbein der andre helter også opptrer. Fant på inducks at historien originalt er fra 2010: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+2852-4. Opptrer disse andre heltene i flere historier? Her ble de veldig lett lurt av en forbrytersk stylist som fikk dem til å bytte over til nye drakter som var feller for dem.
 • Hva er det egentlig som skjer med disse Fargesmell-pocketene, forresten? Meningen er da at hver bok skal være dedikert til en bestemt serieskaper, men i en del av de nyeste har de hevet inn tilfeldige andre historier av helt andre skapere, og som ikke sto i de italienske bøkene de er basert på. Sært.
 • Når det gjelder Casty-pocketen "Glitrende vennskap" (som forresten har en helt utrolig misvisende beskrivelse av innholdet hos netthandlene; her må noe ha forandret seg i siste øyeblikk før trykking) er forklaringen i hvert fall åpenbar: Egmont har vært redde for salgspotensialet til en pocket med bare Mikke Mus-serier, og for den saks skyld til en utgivelse uten Donald eller andre ender på forsiden. Så de slengte inn en av sine egne Donald-serier i starten.
 • Hm, var vel bare den som faktisk hadde en tilfeldig ekstrahistorie, ja. Men mange av de nyere Fargesmellene mangler en hel del historier som var i de italienske originalene. De italienske er alle på 372 sider, mens de norske kan være kuttet helt ned til 276.
 • Det er trist, ja. Det handler vel om penger og hvor mye Egmont tror de kan tjene på et høyere sidetall.
 • edited February 2021
  Casty-boka har helt annen forside på norsk også. Slik ser originalen ut:
  image

  Ble vel endret grunnet null ender, som du sier. Men det er fullt mulig navnet "Glitrende vennskap" og det bildet av Donald og Mikke egentlig var påtenkt en helt annen bok, derav den merkelige beskrivelsen.
 • Forresten... jeg tror ikke alle de italienske utgavene er så tykke. Originalen av "Regnbuens harmoni" er listet med 292 sider på Inducks. Mot 278 sider i den norske.
 • Må lære meg å sjekke alle fakta før jeg poster ser jeg :P

  Det stemmer, Regnbuens harmoni inneholder de historiene den skal.
 • Adamant:
  Casty-boka har helt annen forside på norsk også. Slik ser originalen ut:
  image

  ...og den forsiden ble også benyttet på innersiden av "Glitrende vennskap"-boken:

  image


  Adamant:
  Ble vel endret grunnet null ender, som du sier. Men det er fullt mulig navnet "Glitrende vennskap" og det bildet av Donald og Mikke egentlig var påtenkt en helt annen bok, derav den merkelige beskrivelsen.
  Det er mulig, ja. Jeg lurte litt på det samme når jeg opprinnelig leste produktbeskrivelsen på nettet.
Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Har du lest forumreglane?