Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com.

Mennesker i disneyuniverset

De fleste i disneyuniverset er som kjent ender, mus, hunder, griser og katter osv. Men noen menneskelige figurer finnes.
Madam Mim, heksa fra Snøhvit, heksa Hazel, skogvokter Woodlore og Jesper Skauen. Dessuten har enkelte andre fra de klassiske tegnefilmene gjestet tegneseriene iblant, som Geppetto fra Pinocchio. Jesper Skauen er annerledes ved at han ble skapt som tegneseriefigur, mens de andre først debuterte i tegnefilmer.

Carl Barks tegnet enkelte figurer som mest sannsynlig er mennesker, som i historien om firkanteggene, men disse har fremdeles såkalt hundenese. Dessuten har vi Mikke Mus og Langbein i Venezia eller noe hvor de opptrer sammen med fotorealistiske mennesker. Men alle disse er kun statister, ikke faste figurer.

Noen glemt?

Comments

 • Carl Barks tegnet en god del figurer som utvilsomt er mennesker rundt 1950 - altså med menneskeneser og -ører, ikke med hundeansikter. Se bare på "Big-Top Bedlam", "Dangerous Disguise", osv. Dessverre ble han bedt av forlaget om å slutte med å tegne slike menneskefigurer etter sistnevnte serie, da redaktøren følte at de ikke passet inn i verdenen til endene.
 • Husker historiene nå. De skiller seg ut fordi menneskene var tegnet mer realistisk. Det plager ikke meg, men man legger merke til det. Om det er fordi det er uvant siden det er regelen fra unntaket, eller om det er for stor forskjell mellom ender og mennesker, er vanskelig å si.

  Om realismen var et problem for forlaget, burde det da være fullt mulig å tegne mennesker mer som karikaturer slik vi ser i bl.a. Hiawatha og stammen hans. Eller Smisk og kaptein Krok.

  Ellers kunne det vært interessant om Disney hadde gitt Carl Barks muligheten til å tegne et par historier utelukkende i form av realistiske mennesker, med samme slags fortellinger som ellers var typiske for hans andehistorier. Bare for kuriositetens skyld.
 • edited March 2022
  Vi må heller ikke glemme "Mickey Mouse: Super Secret Agent" (1966), hvor Mikke og Langbein opererer i en ellers realistisk tegnet "agentverden". Paul Murry og Dan Spiegle delte tegneransvaret. I ettertid kan man vel diskutere hvor vellykket dette eksperimentet var.

  Et annet eksempel på en "menneskelig" karakter i Disney-universet er den blonde skjønnheten som forfører Langbein i den fantastiske historien "Mikke avslører den usynlige banditt".
 • Ja, nevnte den i forbindelse med Venezia. Har aldri fått lese hele historien. Det er ikke så mye tegningene som stemningen som ikke helt passer inn. Det føles bare ikke som Langbein og Mikke Mus. Det blitt litt for dystert og realistisk.

  Husket nettopp en annen historie fra Barks. En sigøynerkvinne som tydelig er menneske forsøker å finne ut hva Donald ønsker seg til jul (og blir voldsomt fornærmet da hun innser at han ønsker seg et bilde av henne så han kan skremme nevøene sine).
Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Har du lest forumreglane?